Just In Case

Just in Case

Just in Case wordt gecreëerd door Vicky en Katrien. Hun visie op mode is speels, hun intuïtie ervoor ongeëvenaard.

Dit is het verhaal van twee vrouwen die elkaar ontmoetten op een bus. Het duurde een paar jaar voor ze beseften dat ze geestelijke tweelingen waren.
Ik denk dat ze eerst hun eigen leven te leiden hadden. Twee werelden moesten eerst apart van verschillende zijden bekeken worden, voor ze konden beginnen aan de creatie van een Just In Case collectie.
Als schoonheid door de waarnemer beslist wordt, vormen details de ziel van het werk van Vicky Vinck en Katrien Strijbosch.

Er is geen trucje, enkel een zeer elegant randje. Bekijk Just in Case best als een oud verhalenboek dat van generatie op generatie overgedragen wordt met beelden die zichzelf kenbaar maken ten gepaste tijde. Achter elk detail is er een verhaal, die samen een groter verhaal maken dat dan toch groter wordt dan verwacht. Ieder hoofdstuk is geplaatst in zijn eigen omgeving, en net wanneer je alles denkt gezien te hebben verschijnt er nog een andere verborgen deur.

Wanneer ik Vicky en Katrien een eerste maal ontmoette, vroeg ik hen waar ze hun inspiratie toch haalden. Daarop haalde Katrien een muf, ivoorkleurig kleed uit haar tas en keek me aan of ze me net alle antwoorden had gegeven. Het duurde even voor ik het begreep. Of tenminste dat dacht ik. Ze wees me op de geborduurde randjes van het kleed en zei: `Hierrond draait de collectie`.

Just In Case gaat zowel over details als over tijd. Het combineert beide. Het is een eerbetoon aan romantiek, een revérence aan sensualiteit. De collectie laat niet toe om het moment te vergeten, net als het een vrouw toelaat om stoutmoedig en zwierig uit de hoek te komen. Je kan Just In Case voorstellen als een muziekdoos die gemaakt werd door een mysterieuze vakman. Iedere keer dat de doos geopend wordt speelt er een wiegeliedje. Wellicht een ander deuntje, maar de doos blijft dezelfde.

In 1999 flakkerde de vlam een eerste keer op. Toen kristalliseerden hun dromen voor het eerst tot een collectie. Iedere keer weer openen ze hun muziekdoos en creëren er een nieuw muziekje. Terwijl ze hun weg dansen naar een nieuwe collectie, kijken er 2 schilders van boven naar hun kleindochters en ze glimlachen.

Just in Case , ik koop Belgisch
Just in Case aw20
Just in Case , ik koop Belgisch